Гостување на Маја Морачанин од ДОМ во 24 Отворено – Како работат инспекцииите во пронаоѓање и санкционирање на загадувачите? (видео)

Потребни се повеќе финансиски средства за намалување на аерозагадувањето
Потребни се вонредни контроли на индустриските субјекти
Од аерозагадувањето повеќе страдаат посиромашните граѓани
Аерозагадувањето е причина за загуба на преку 1300 животи и 300 милиони евра годишно
Зелената економија овозможува и економски развој и заштита на животната средина
Потребни се зелени пешачки зелени зони по тримерот на Виена