ДОМ: Аеродром да прави ревизија на ДУП-овите, по примерот на Центар!

Го повикуваме градоначалникот на општина Аеродром да ја стопира постапката за градба и да си го исполни ветувањето дека ќе направи ревизија на ДУП-от кај Мајчин Дом!

Ако може општина Центар да најде правна аргументација, може и Аеродром! Зашто речиси сите процедури за носење на ДУП-ови се скроени по ист терк, со грубо кршење на еколошките услови пропишани со ГУП-от на Град Скопје.

Има основа, треба да се сака!