ДОМ организира акција за чистење на дива депонија

Во сабота, на 15 Септември, на Светскиот ден на чистењето отпад, ДОМ ќе се вклучи во кампањата за чистење во која учествуваат сите зелени партии во Европа.

По тој повод, ДОМ организира акција за чистење на дивата депонија зад маркетот Супер Тинекс, на улица Борис Трајковски во општина Кисела Вода, со почеток во 10 часот. Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани да се приклучат во акцијата и да придонесат за почиста и поздрава животна средина.

Целта е да се подигне еколошката свест, да се купуваат што помалку пластични производи за еднократна употреба, отпадот да се селектира и рециклира и да се одложува исклучиво на местата одредени за таа намена.