ДОМ: Конечно нов филтер во Дрисла

Деновиве е поставен и пуштен во употреба новиот филтер на инсинераторот за согорување на медицински отпад во скопската депонија Дрисла. При неодамнешната прва инспекциска контрола извршена во изминативе неколку години беа утврдени одредени неправилности за што беше издадено решение од Државниот инспекторат за животна средина, на чие чело како директорот до скоро беше Мирослав Богдановски.

Ова е јасен знак дека новата владејачка гарнитура на локално и централно ниво има и нов пристап спрема човековата околина, за што се преземаат конкретни мерки, како што е и овој случај, со цел да се заштити животната средина и здравјето на граѓаните.