Соопштение за Комеморативна седница

Почитувани,

Со голема тага Ве известуваме дека на 20 декември во сообраќајна несреќа животот го загуби нашата Марија Михајловска, на возраст од 28 години.

Марија е родена на 20.07.1988 година, а член е на ДОМ од 2008 година.

Во моментот кога згасна нејзиниот млад живот таа беше претседавач на Претседателството на МОДОМ, чиј член беше од 2014 година, и одговорна за меѓународната соработка на МОДОМ. Таа беше и претседател на комисијата за антидискриминација и родова еднаквост на МОДОМ. Во ДОМ таа беше и член на правната комисија на партијата.

Вработена беше во Агенцијата за млади и спорт, како контакт лице за комуникација со граѓани сонекаков вид и степен на попреченост или, како што таа сметаше, за лица со посебни потреби, и беше горда на тоа.

Марија беше докажан борец за еднакви можности и против дискриминација.Ведар дух, комуникативна, таа соработуваше со сите, и со претставниците на невладините организации и со колегите од сите партии. Имаше пријатели во сите земји.

Комеморативната седница ќе се одржи во сабота, 24 декември, во 11 часот во салата на Стопанска Комора на Македонија, спроти седиштето на ДОМ.