Маја Морачанин од ДОМ: Сите заедно треба да помогнеме за демократизација на Македонија

(видео снимка)

Изборите на 11 декември ќе бидат од големо значење за Република Македонија. Изборите ќе бидат шанса за надминување на политичката криза и за демократизација на земјата. Приоритет на ДОМ на овие избори е да помогне  за демократизација на земјата и за подобрување на условите за живот на сите граѓани на Македонија. Очекуваме дека граѓаните својот глас ќе го дадат за демократски промени, за правна држава, за почитување на човековите права и слободи, за економска благосостојба и за достоинствен живот на младите во својата земја.

Ова беше констатирано на дебата помеѓу Маја Морачанин, портпаролка на ДОМ и Чедомир Саздовски од ГРОМ во емисијата Од наш агол со Лилјана Ѓорѓиева МРТ.