ДОМ го осудува нападот врз ЛГБТ заедницата2014

ДОМ го осудува нападот врз ЛГБТ заедницата што се случи во Старата Чаршија при прославата на две години од отворањто на Инфо Центарот.

ДОМ бара МВР да ги открие и казни сторителите за напад од омраза, за да не се повтори веќе ваков вандализам.Со тоа ќе се прати јасна порака дека вакво однесување не е прифатливо и дека Македонија е дом на сите нејзини граѓани што ги почитуваат законите, независно од потеклото и сексуалната орентација.