Дoм дели бесплатни автобуски карти 2013

ДОМ загрижен од загадувањето на воздухот во Скопје започнува со кампања „Јас се возам со автобус“ и во периодот на црвена зона ги повикува своите членови и симпатизери да го користат јавниот превоз.

ДОМ откупи автобуски карти од јавното претпријатие и ги повикува граѓаните денес и утре да ги подигнат бесплатно од партиските канцеларии.

Воедно ДОМ очекува и Градот Скопје да ја продолжи оваа мерка за да се намали загадувањето од транспортот кое што изнесува 30% и во наредните критични денови да обезбеди бесплатен јавен превоз за сите категории на граѓани.

Со почит,

Сектор за односи со јавност на ДОМ