ДОМ го осудува вандалскиот напад на ЛГБТ центарот

ДОМ го осудувавандалскиот напад врз Центарот за поддршка на лицата од ЛГБТ заедницата во Старата чаршија. Ја поздравуваме интервенцијата на полицијата и бараме што поскоро да се пронајдат напаѓачите.

ДОМ ги почитува човековите права на сите без исклучок. Затоа, апелираме на почитување на основните човекови права и толеранција кон секој што е различен по било кој основ, па и по основ на сексуална ориентација.