Активности

8 Март: Хуманитарна помош за бездомниците од Форумот на жени на ДОМ

DOM zname

Форумот на жени на ДОМ организира хуманитарна акција за  собирање на храна, облека, обувки и средства за лична хигена за бездомните лица, по повод 8 Март – Меѓународниот ден на жената. Ги повикуваме сите граѓани да се приклучат кон оваа хуманитарна акција. Своите донации можат да ги достават во Централната канцеларија на ДОМ (ул. Никола Вапцаров бр.18 Скопје).

Повеќе...

Форумот на жени со поддршка на жените во Шпанија во борбата против предлог законот за ограничување на правото на абортус

DOM zname

Форумот на жени на ДОМ ги поддржува  жените и женските организации во Шпанија да се изборат против предлог законот за ограничување на правото на легален, слободен и безбеден абортус.

Повеќе...

Форумот на жени на ДОМ ја предаде помошта на опожарените ромски семејства

DOM zname

Денес во 12:00 часот во населбата Циглана на местото на изгорените куќи претставничките од Форумот на жени на ДОМ заедно  со претседателката  Лилјана Поповска  ги посетија семејствата чии куќи изгореа во пожар до темел,предавајки ја  собраната хуманитарна помош.

Повеќе...

Форум на жени на ДОМ е против предлог на законот за абортус

DSC07792

Форумот на на жени на ДОМ е против предлогот на законот за абортус, кој е доставен до собранието на Р. Македонија. Сметаме дека правото на абортус е неприкосновано право на жената и е во доменот на основните човековите права.

Повеќе...

Влог во младината - добивка за иднината

Tribina Forum2

Денешната трибина организирана од Форумот на жените на ДОМ, на тема „Влог во младината – добивка за иднината“, се одржа под мотото на Ф. Рузвелт: „Ние не можеме постојано да ја креираме иднината на нашите деца, но можеме да ги креираме нашите деца за иднината“. Беше искажана загриженост од состојбите на однесувањето на децата и младите, но беа понудени и излезни решенија за справување и надминување на овие состојби.

Повеќе...

III-то Изборно Собрание на Форум на жени на ДОМ

forum-na-zeni-bitola-1

Во Битола во присуство на над 230 делегати од сите општински организации на ДОМ се одржа третото Изборно Собрание на Форумот на жени на ДОМ. На Собранието беа избрани новите претставници на органите на Форумот на жени на ДОМ. За Председател на Форум на жени на ДОМ е избрана Д-р Маја Морачанин. Потпредседатели се Бети Дејанова, Силвана Кржовска и Жанета Станоевска, за секретар Д-р Тања Ѓуковиќ, а за Организационен секретар Живка Коцева Караџовска. Воедно беа избрани и новиот Извршен и Централен одбор на Форум на жени на ДОМ.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета