Зелената партија ДОМ остро реагира по објавите на социјалните мрежи дека во Општина Центар почнале да пристигаат барања за градба на локацијата Треска и дека истите почнале да се разгледуваат. Со планот за локацијата „Треска“ кој е поделен на шест градежни  парцели се предвидува да се изградат триесетина нови згради.

DOM ZNAME


Покрај алармирањето на граѓаните, стручните лица и невладините организации и барањата за тој простор да се изземе од планот и дополнително да се уреди преку конкурс, Советот на Општина Центар во Февруари 2020 та покрај одлуката да се распише конкурс, до ден денес истиот не е распишан.

Зелената партија ДОМ прашува зошто за овој план исто како за тој пред Холидеј Ин нема суспензија која е дозволена по новиот Закон за урбанистичко планирање?

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Службено лице за посредување со информации од јавен карактер:
Билјана Крстевска
тел. 071 344 544
e-mail: biljana.krstevska80@gmail.com

Социјални медиуми

Анкета