Европските Зелени даваат силна поддршка на сестринската партија ДОМ и нејзините зелени политики за претстојните парламентарните избори. Во пресрет на изборите копретседателите на Европските Зелени, Евелин Хојтебрук и Томас Вајтц се обратија до македонските граѓани.  Европратеникот Вајтц истакна дека Европските зелени се залагаат нашата земја што побргу да ги започне пристапните преговори со ЕУ. 

European_Greens_DOM_Flag.jpg

Европските Зелени ја ценат посветеноста на  ДОМ во борбата за заштита на животната средина и климата, за социјална правда, еднакви можности за сите. Тие ќе продолжат силно да го поддржуваат ДОМ и Македонија во спроведувањето на зелените политики, како премин од јаглен кон обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, борба со загадувањето. Или како што во својата порака, на македонски јазик истакнува Хојтебрук :

 „ Иднината е зелена“!

Линк од обраќањето на копретседателите на Европските Зелени,  Евелин Хојтбрук и Томас Вајтц:

https://www.facebook.com/zelenapartija/videos/729993547789583

https://www.facebook.com/zelenapartija/videos/692969657927736

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Службено лице за посредување со информации од јавен карактер:
Билјана Крстевска
тел. 071 344 544
e-mail: biljana.krstevska80@gmail.com

Социјални медиуми

Анкета