Активности

Во природата нема награди и казни, има само последици

KZS_I_MODOM_1

 

 

 

 

 

 

 

ДОМ останува на првата линија на фронтот за заштита на животната средина. Затоа што ние знаеме дека „во природата нема награди и казни, има само последици“. Заштитата на животната средина бара одговорност и посветеност од сите: од граѓаните, од институциите и од деловните субјекти.Во Македонија во последнава година се случи револуција на граѓанската еколошка свест во Велес и Неготино. Сепак еколошките проблеми се сеуште големи и бројни.

Повеќе...

МОДОМ стана членка на Европските млади зелени

MODOM Pres konferencija

Младинската Организација на Демократската обнова на Македонија- МОДОМ, по шестгодишно активно работење на младинската, ·политичката сцена во Република Македонија го постигна првиот успех на меѓународен план. Имено МОДОМ под уставното име Република Македонија беше примен за членка ·во мрежата од 26 младински организации – ЦДН (Мрежа за соработка и развој на Источна Европа), ·за време на Третото годишно собрание на ЦДН, кое се одржа од 16-18 Март 2012 во Киев, Украина.

Повеќе...

Изборно собрание на МОДОМ

DOM zname

На 03.07.2008 г., во присуство на претседателката Лилјана Поповска членови на  партиското раководство и гости од подмладоците на политичките партии, се одржа првото изборно собрание на Младинската организација на Демократската обнова на Македонија (МОДОМ), на кое беше избрано ново раководство и конституиран ЦО на МОДОМ.Поздравно обраќање пред МОДОМ имаше претседателката Поповска.За претседател на МОДОМ е избран Џунејт Мусаи од Гостивар. Новиот претседател на МОДОМ по повод изборот во својот говор истакна:

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета