Активности

МОДОМ апелира до граѓаните и институциите за намалување на загадувањето на воздухот

2modom

Следејќи ги дневните извештаи од страницата на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП),http://airquality.moepp.gov.mk/ , МОДОМ апелира во идниот период секој од нас да вложи сопствени напори за намалување на загадувањето. 

Повеќе...

Предлози за ново знаме на Македонија се неприфатливи

MODOM logo

Основните човекови права се темел на денешната модерна цивилизација, а како се чувствува еден човек - тоа е неоспорливо право. Ние, младите, ги чувствуваме неправдите, со кои се соочува Македонија на меѓународен план, а блокирањето на европската интеграција и порекнувањето на идентитет на една држава во 21 век го сметаме за преседан во поновата историја. 

Повеќе...

Водата е живот - видео презентација

MODOM logo

Водата е  кристална и јасна течност, таа е потеклото на сите суштества во светот. Овој проект е посветен на сите оние кои не се свесни за проблемите што ги имаме со вода. Време е да се направи промена, време е да се разбудиме, затоа што иднината зависи од нас.

Повеќе...

МOДОМ собираше е-отпад

akcija e otpad

Младинската организација на Демократската обнова на Македонија (МОДОМ) се вклучи во националната акција „Македонија без отпад 2013“ со акција за собирање електронски отпад.ДОМ и Асоцијацијата Ајде Македонија беа иницијатори на акцијата „Македонија без отпад“, која е поддржана од Владата на Република Македонија и Министерството за животна средина и просторно планирање и ја организираат по втор пат оваа година.

Повеќе...

МOДОМ во акција за собирање електронски отпад

modom eotpad 03.10.2013 soopstenija

ДОМ и Асоцијацијата Ајде Македонија беа иницијатори на акцијата „Македонија без отпад“, која е поддржана од Владата на Република Македонија и Министерството за животна средина и просторно планирање, кои  ја организираат оваа акција по втор пат оваа година.

Повеќе...

МОДОМ ја определи стратегијата и насоката на дејствување

bogomila

МОДОМ, Младинската организација на ДОМ, одржа тридневно стратешко планирање во Богомила на кое беа присутни членови од извршниот одбор, претседатели на општинските организации и активни членови.

Повеќе...

МОДОМ е против дискриминација на ромски граѓани

2modom

Ние, младите од ДОМ сметаме дека случајот со непуштањето на Ромите во Аква-паркот во Скопје поради припадност кон таа заедница е во спротивност со  принципите заеднаквост и недискриминација, кои се темел на нашиот уставен поредок. МОДОМ го осудува дискриминаторскиот и ксенофобичен однос на неколку индивидуалци кои ги погазиле тие принципи.

Повеќе...

МОДОМ еден од основачите на НМС

osnovanje nms

Изминатиот викенд во Струга, 53 младински организации, сојузи и подмладоци на политички партии донесоа одлука за основање Национален младински сојуз на Република Македонија. МОДОМ како подмладок на политичката партија ДОМ од самиот почеток ја поддржа идејата за вмрежување на младинските организации.

Повеќе...

“Улогата на младите во креирање на енергетската политика”

Pokana za OIE

Со јавна дебата на тема “Улогата на младите во создавање на енергетска политика” МОДОМ ја одбележи Европската недела на одржлива енергија. На дебатата се дискутираше енергетската ситуација на Македонија и стратегиските определби на ЕУ и која е улогата на младите луѓе и политичките подмладоци.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета