MODOM vo Belorusija

Христина Стојменовска беше преставник на МОДОМ на Летниот камп 2012 на ЦДН во Белорусија на тема "Зелени перспективи на европските вредности: Мисија, визија и теми". Покрај преставникот на МОДОМ на овој настан учествуваа 60 млади активисти од 24 земји.

Учесниците беа од различни делови на Европа, од различни региони и со различно искуство на темата, дискутираа на теми за европските вредности, европскиот идентитет, за тоа што Европа ним им значи и за зелените перспективи во европската политика, а низ дискусиите се откриваа различностите и сличностите во одделни региони, со посебен акцент на политичките и општествени прилики во земјата домаќин, Белорусија.


Дебатите и работилниците го поттикнуваа кај учесниците „зелениот начин на мислење“ за демократијата, еднаквоста, социалната правда, слободата на изразување, родот, зелената економија. Се споделуваа добрите практики и се бараа решенија за проблемите во нашето општество преку поттик на активизмот и младинското учество. Сите учесници се сложија дека меѓународното поврзување е многу корисен метод и добар начин да се сподели и стекне искуство и знаење

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета