MODOM logo

Почитувани, Работната група за млади и образование на МОДОМ Ве поканува на гледање две видео-предавањa од познатиот едукатор Кен Робинсон: How Schools kill creativity и How to escape education’s death valley, со дебата на тема - „Колку образованието придонесува да се слушне гласот на младите во македонското општество и како до образование кое ќе ги поттикнува креативните и критички способности?“.

Оваа дебата има цел да го поттикне интересот на членовите на МОДОМ за образовните и младински политики, да отвори прашања кои сметаме дека се од исклучителна важност за да бидат земени предвид и во однос на нив да се планираат соодветни политики кои понатаму ќе бидат презентирани како партиски заложби на младинската организација.

Датум: 7 декември, сабота Време: 13 часот Локација: Централа на ДОМ

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета