MODOM logo

Основните човекови права се темел на денешната модерна цивилизација, а како се чувствува еден човек - тоа е неоспорливо право. Ние, младите, ги чувствуваме неправдите, со кои се соочува Македонија на меѓународен план, а блокирањето на европската интеграција и порекнувањето на идентитет на една држава во 21 век го сметаме за преседан во поновата историја. 

Знамето, пак, како симбол, треба да претставува спојување на минатото и сегашноста. Во поновата македонска историја бевме сведоци на една промена на нашето државно знаме под притосок, а предизвиканото колективно чувство на доживеана неправда не исчезна.

Денеска, било каков предлог за донесување на ново знаме на Македонија, ние од МОДОМ го сметаме како дел од напорите за рушење на македонскиот суверенитет. Токму затоа, повикуваме на единство околу македонскиот суверенитет.

Со почит,

МОДОМ

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета