6. MODOM LOGO za soopstenija na web

Младинската организација на ДОМ - МОДОМ апелира до општините и локалните власти за потребата од поставување на јавни тоалети за лицата со попреченост низ целата држава. Лицата со попреченост се соочуваат со вистински проблеми во секојдневното функционирање, соодветна инфраструктура и опрема.

МОДОМ алармира дека лицата со попреченост имаат ограничен пристап до институции,училишта и јавни установи. Градење на инклузивно општество подразбира и приспособување на општествената средина според потребите на граѓаните. 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета