Kuce vo avtobus

По примерот на развиените земји од Европската Унија ќе предложиме до советот на Град Скопје да се разгледа можноста да се дозволи пристап за домашни миленици во автобусите на ЈСП. Потребата и бенефитите од истото се големи како за полесен и безбеден транспорт на милениците до саканата дестинација така и за сопствениците на истите.

Апелираме да се изготви нов правилник за транспорт на домашни миленици со сите преземени безбедносни мерки, за милениците, сопствениците и останатите патници, со кој би се доближиле до европските стандарди по однос на ова прашање. Ја поздравуваме одлуката на ЈСП за дозволен пристап на кучиња придружници со кои им се помага на одредена категорија граѓани за извршување на секојдневните обврски и активност.

Младинската органиација на ДОМ овој предлог ќе го достави преку советниците од ДОМ во советот на Град Скопје.