Претставничките на Форумот на жени на ДОМ: Силвана Кржовска, Нада Пешева, Христина Оџаклиеска и Ивана Здравeвска, земаа учество на вебинарот организиран од Европската зелена фонација GEF-Green European Foundation на тема Feminist Climate Conference Webinar!

На вебинарот свое излагање имаа: Krista Mikkonen, Министер за животна средина и климатски промени од Финска, Minister of the Environment and Climate Change (FIN), Ulrike Röhr: Инженерка, социлог, ко-оснивач на глобалната мрежа

GenderCC - Women for Climate Justice (Германија), Olfa Jelassi: Млада лидерка во областа на животната средина, обучувач и адвокат за климатски промени, родови прашања и млади (Тунис), Tracy C. Kajumba: Главен истражувач и тим лидер, во Climate Change Group; International Institute for Environment and Development (Велика Британија), Petra Laiti: Актвист од Сами народот (Финска), Bridget Burns: Директор на Women's Environment & Development Organization (САД), Jacqueline Patterson: Senior Director, Environmental and Climate Justice Program; National Association for the Advancement of Colored People (САД), Linnéa Engström, поранешен Европратеник во Европскиот парламент Green Party 2014-2019.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета