Претставнички на Форумот на жени на ДОМ, Претседателката на Форумот на жени на ДОМ со Претседателката на ДОМ Маја Морачанин учествваа на маршот што се оддржа по повод одбележувањето на 8 Март Меѓународниот ден на жената и нејзината борба за независност и равноправност. Маршот  за правата на жените под мотото „Ти не си виновна!“ се одржа во организација на Платформата за родова еднаквост и активистките за женски права, кои четврта година по ред организираат „Марш за правата на жените“, а Форумот на жени на ДОМ секоја година ја поддржува оваа актовност. Маршот за правата на жените се одвиваше според однапред определена рута, тргнувајќи од плоштадот Филип Втори, преку Камениот Мост, Плоштад Македонија, а заврши во Паркот Жена Борец.

mars za pravata na zenite

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета