Default image

Biljana Krstevska

#pridemonth2022 #SkopjePride🏳️‍🌈

290202903 755258875659118 4327919566243660504 n

Во организација на ИППГ за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето, се одржа работна средба на тема “Пристап до социјални и здравствени услуги за ЛГБТИ луѓето”.Аргументирана, конструктивна дебата помеѓу пратениците, граѓанските здруженија и релевантните институции.На покана од ДОМ, на настанот…

Тема на денот со Маја Морачанин, лидерка на ДОМ

untitled

Дали сум среќна денес? НЕ!Ќе бев среќна да ги започневме преговорите со ЕУ, согласно европските вредности, достоинствено, со неоспоруван и признат македонски јазик и идентитет.Но, ме радува што ДОМ придонесе за отфрлање на непристојниот предлог

Морачанин во интервју за НоваТВ: Францускиот предлог не е прифатливо решение, не нуди можност за почнување на преговорите со ЕУ

maja moracanin dom 1a bg resize

Актуелната политичка сцена во светло на претстојниот состанок на врвот на ЕУ, францускиот предлог, како и случувањата на внатрешен план, функционирањето на Собранието,  беа повод да поразговараме со претседателката на ДОМ, Маја Морачанин. Според неа, а врз основа на ,…

Лидерката на зелената партија ДОМ, Маја Морачанин на работилница на тема – Адресирање на климатската криза и заштита на иднината на демократијата

284955663 380062707496445 7950651814554027522 n

Лидерката на зелената партија ДОМ, Маја Морачанин учествува на регионалната обука за тренери на лидерите на зелените партии, од 27-29 мај, во Сплит. Работилницата на тема: Адресирање на климатската криза и заштита на иднината на демократијата, ја спроведуваат тренери на…

ДОМ на конференција на Зелените во Виена

281366038 423536442532878 2406821585687212523 n

Делегација на зелената партија ДОМ во состав Христина Оџаклиеска, заменичка министер за животна средина и просторно планирање и Анастасија Трајковска, советничка во општина Битола, учествуваа на 15-та Централно европска тркалезна маса на зелени локални советници, во периодот од 19-21 мaj,…