DOM zname

Формирање на ДОМ

25.11.2005 Иницијативен состанок, Клуб на пратеници

26.11.2005 Иницијативен одбор за формирање на ДОМ, Музеј на Град Скопје

28.01.2006 Основачко собрание на ДОМ, Македонска опера и балет

23.03.2006 Формирање Совет на ДОМ

16.04.2006 Формирање Младинска организација на ДОМ – МОДОМ

07.05.2006 Формирање Форум на жени на ДОМ

01. 06.2006 Формирање 43 општински јадра на ДОМ

 

Избори

 Парламентарни 2006, самостоен настап, слоган Да се остане човек, освоени гласови за тројца, избран 1 пратеник – Лилјана Поповска;

 Вонредни парламентарни 2008, во коалицијата За подобра Македонија, паралелна кампања на ДОМ со слоган За зелена Македонија, 1 пратеник;

 Локални 2009, во коалицијата За подобра Македонија, паралелна кампања на ДОМ, со слоган Следи го зеленото, 1 градоначалник – Јорданчо Лефков од Чешиново - Облешево, 22 советници;

 Вонредни парламентарни 2011, во коалицијата За подобра Македонија, паралелна кампања на ДОМ, со слоган Зеленото е зрело, 1 пратеник;

 Локални 2013, самостоен настап со слоган Избери зелено, диши слободно, 10 советници и 25.000 гласови.

 Парламентарни и Претседателски избори 2014, настап со коалицијата За подобра Македонија, 1 пратеник

 На седницата на Централниот одбор на ДОМ одржана на 7.05.2015 беше разгледана актуелната политичка ситуација и беше донесена одлука за

излегување од владината коалиција

 

Конгреси, годишнини, промоции на изборни програми

28.01.2006      Прв Конгрес на ДОМ со Програмски определби и Статут на ДОМ, МОБ;

27.03.2006      Изборна програма на ДОМ 2006 – 2010, Холидеј Ин; 

 

03.06.2006      Претставување на кандидати за пратеници на ДОМ со слоган Да се остане човек, МОБ;

 

10.02.2007      Прва годишнина на ДОМ, со слоган Има луѓе, МОБ;

 

24.02.2008      Втора годишнина на ДОМ со Зелен манифест,  МОБ; 

 

14.03.2009      Трета годишнина на ДОМ со Зелена програма за локални избори, со слоган Следи го зеленото, Холидеј Ин; 

 

06.03.2010      Втор конгрес на ДОМ и Четврта годишнина, со промоција на Партиската програма 2010 – 2014, слоган Зеленото е                           зрело, Кино Милениум; 

 

01.03.2011      Петта годишнина на ДОМ со Извештај за 5 години ДОМ – Следи го зеленото, зеленото е зрело, Музеј на Град                                 Скопје;

 

04.03.2012      Шеста годишнина на ДОМ со промоција на Платформа за зелени општини, Холидеј Ин;

 

07.03.2013     Седма годишнина на ДОМ со промоција на кандидати за советници, Изборна програма за локалните избори 2013 и                          слоган Избери зелено, диши слободно, Холидеј Ин;

 

21.12.2014     Трет Конгрес на ДОМ, со слоганот Зеленото обединува!, Лилјана Поповска повторно избрана за претседателка на   партијата, усвоен Извештајот 2010-2014, Програма 2014-2018, измени и дополнувања на Статутот и 2 резолуции: Резолуција за забрана на користењe одгледување, производство и трговија со генетски модифицирани организми (ГМО) на територијата на Република Македонија и Резолуција за активирање и зајакнување на младите во Република Македонија.

 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета