Трибини

Жените во Македонија меѓу реалноста и потребите21.05.2008 2

- Во организација на Форумот на жените на ДОМ од Општинската организација во Ѓорче Петров, денес се одржа трибина на тема „Жените во Македонија меѓу реалноста и потребите“, на која учествуваа претседателката на ДОМ Лилјана Поповска и кандидатките за пратенички од листата на коалицијата „За подобра Македонија“ од Изборната единица 2.

Повеќе...

Историјата во функција на туризмот

 
20.05.2008

- Во просториите на ДОМ  се одржа трибина на тема „Историјата во функција на туризмот“, а како воведен дел во трибината беше презентиран проектот „Историски фестивал – Охрид“, изработен од здружението на граѓани – Еон и Идеја О.К. -Консалтинг. Јасмина Пакашки, потпретседател на комисијата за туризам и воведничар на трибината истакна дека ДОМ во изминатите две години му даде посебна димензија на туризмот во Македонија и покажа дека Македонија има голем потенцијал.„Досега историјата и традицијата остануваа во доменот на науката, а сега се нуди еден поинаков концепт во функција на збогатување на туристичкиот производ“.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета