Соопштенија

Лиле Поповска на протест во Валандово: Владата го има решението за Казандол

lile popovska 1

Пратеничката и претседателка на партијата ДОМ, Лилјана Поповска, одржа говор пред присутните на денешниот протест во Валандово против изградба на рудници во кој што рече дека Владата го има решениетo за стопирање на изградбата на рудникот Казандол.

Повеќе...

ДОМ избрана за полнoправна членка во семејството на европските зелени партии

24093719 1670542789633511 750123228 o

На денешната завршна сесија на собранието на Европските Зелени што се одржа во Карлштад, Шведска, Демократската Обнова на Македонија беше избрана за полноправна членка.

Со ова ДОМ го заокружи својот развоен пат како зелена партија од Република Македонија и успеа дел од нашето општество да внесе во Европа.

Повеќе...

ДОМ иницира заедничка борба на зелените партии против загадувањето од рудниците

egp lile

На годишното собрание на Европските зелени што се одржува од 24 – 26 ноември во Карлштад, Шведска, учествува и делегација од ДОМ , во состав: пратеничките Лилјана Поповска и Маја Морачанин,како и советниците од Градот Скопје и општина Ѓорче Петров - Христа Најданов и Бојан Петровски.

Повеќе...

Поповска: Решавањето на отпадот да си го поставиме како европски приоритет на Балканот

soopstenie 23

„Решавањето на отпадот треба да си го поставиме како европски приоритет на Балканот за сите земји од регионот. Не треба да чекаме поглавјето за животната средина да ни биде побарано од ЕУ како последно за решавање, туку сами да се зафатиме со него затоа што е во наш интерес. Недозволиво е нашите убави земји да бидат прекриени со тони отпад, а водите и почвите да бидат загадени. Постои експертско знаење во институциите, во бизнис секторот и во граѓанскиот сектор, а постојат и огромни можности за користење европски фондови поединечно или регионално за ова цел“, рече пратеничката Лилјана Поповска на годишната конференција на MASWA - Македонска асоцијација за упраување со отпад.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета