Соопштенија

ДОМ за заштита од ГМО 22.09

DOM zname

ДОМ ја изразува својата загриженост поради широко отворената врата за влез на генетски модифицирани организми во Македонија, преку Правилникот за сточна храна, донесен неодамна од страна на Агенцијата за храна и ветеринарство, со кој се дозволува увоз на ГМО - сточна храна од 1 октомври оваа година.

Повеќе...

ДОМ: Органска храна наместо ГМО

 DOM zname

ДОМ денес го поддржа „Фестивалот за органска храна“ организиран одЗдружението за одржлив социо-економски развој „Изгрејсонце“ – Скопје.

Повеќе...

Поповска: Демократијата е како воздух

1

„Демократијата е како воздух – неопходна за живот, за да дишеш слободно, да го зборуваш она што го мислиш и да живееш во склад со своите убедувања. И никогаш не е доволно, секогаш бараш уште – тоа е приказна без крај!“ – изјави Лилјана Поповска поповод Меѓународниот ден на демократијата15ти септември.

ДОМ со поддршка на акцијата за чистење на националните паркови

nacionalen park

Со свое вклучување заменикот- министерот Стево Темелковски  и членови на ДОМ дадоа поддршка на целата активност, а се чистеше на фудбалските  терени во с. Маврово, на ски-патеките, по крајбрежјето на Мавровско Езеро се до црквата во вода, по течението и притоките на реката Радика и на сите излетнички места кои деновиве беа посетени од туристи.

Повеќе...

Закон за зеленило е единствено трајно решение

DOM zname

Проблемот со зеленилото може да се реши само институционално со донесувањето на закон за зеленило и зелен катастар. Ова е единствениот траен начин да се заштити постоечкото зеленило и да се се зголеми неговата површина.

Повеќе...

Честитка од ДОМ по повод националниот празник 2 Август – Илинден

DOM zname

На сите граѓани на Република Македонија ДОМ им ги честита двата македонски Илиндени – јубилејниот – 110 години од Првиот македонски Илинден, и вториот, асномскиот, од пред 69 години.

Повеќе...

ДОМ е за промени на Изборниот законик во делот на медиумското следење

DOM zname

ДОМ на овие локални избори беше трета политичка партија по бројот на кандидати – 777, но и тоа не беше доволно за подобро претставување и на кандидатите и на политичката програма.

Повеќе...

Изразуваме големо задоволство за Законот за зелени индустриски зони

DOM zname

Големо задоволство поради Законот за зелени индустриски зони, со што се остварува заложбата на ДОМ за зелена економија и зелени работни места. Со него се стимулираат чисти технологии, како производство на обновливи енергии, органска храна и слично.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета