Соопштенија

Изјава на Поповска при врачување на уверенијата за пратеници

07.05.2014

На денешното врачување на уверенијата за пратеници во Државната изборна комисија (ДИК), претседателката на Демократската обнова на Македонија Лилјана Поповска пред присутните пратеници им се заблагодари на членовите на ДИК што изборите протекоа во мирна и демократска атмосфера во која граѓаните ја искажаа својата волја. Изрази надеж дека во парламентот ќе бидат присутни сите пратеници за кои граѓаните гласале бидејќи од нив тоа и се очекува.

Повеќе...

ДОМ положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев

DOM zname

По повод 111 годишнината од смртта на македонскиот револуционер, Гоце Делчев,  партиска делегација на ДОМ, Тони Ристов- портпарол, Маја Морачанин – претседателка на Форумот на жени на ДОМ и Симона Саределиќ – претседателка на МОДОМ, оддаде почит и  положи свежо цвеќе на неговиот гроб во црквата „Св.Спас“ во Скопје.

Партиската делегација  положи цвеќе и на споменикот на плоштадот „Македонија“.

Оценка на ДОМ за атмосферата на изборниот процес

27.04.2014

ДОМ оценува дека изборите поминаа во мирна и демократска атмосфера. Ова го кажуваме врз база на информациите што ги добивме од терен и од медиумите, посебно преку изјавите на набљудувачите. Вакви избори и требаат на Македонија, во европски манир и мирна атмосфера.

Повеќе...

ДОМ ги поддржува протестите против загадувачите

DOM zname

ДОМ дава поддршка на граѓанската иницијатива против загадувањето од Железара затоа што за тоа веќе со години и самите се залагаме. Имено на наше инсистирање беше утврден рокот 1 април 2014 како краен рок за големите загадувачи.

Повеќе...

ДОМ: Парите од загадувачите за нови зелени површини

DOM zname

ДОМ, по повод изминувањето на роковите за еколошко прилагодување на големите индустриски загадувачи, им изразува благодарност на сите компании кои успеаа во предвидениот рок да ги исполнат обврските и да добијат А интегрирана дозвола, а ги поттикнуваме оние кои сеуште ги немаат дозавршено обврските да го сторат тоа што поскоро во интерес на здравјето на граѓаните и подобрување на состојбите со животната средина.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета