Соопштенија

Остварена средбата на Претседателот Иванов со ДОМ за климатските промени

30

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска оствари средба со претставници на политичката партија „Демократска обнова на Македонија“, предводени од нејзиниот претседател, г-ѓа Лилјана Поповска.

Повеќе...

ДОМ на средба кај Претседателот Иванов за климатските промени

DOM zname

Демократската обнова на Македонија, денеска, 02.06.2014 година, во 12.30 часот, ќе оствари средба со Претседателот на државата проф. д-р Ѓорге Иванов на која ќе се истакнат заложбите за климатските промени и нивното влијание. На средбата ќе присуствуваат претседателката на ДОМ г-ѓа Лилјана Поповска, потпретседателите проф. д-р Денко Скаловски и проф. д-р Бети Дејанова, како и секретарот на партијата Стево Темелковски, заменик министер за животна средина и просторно планирање.

За текот и заклучоците од средбата ќе следат дополнителни информации.

ДОМ ја продолжува кампањата против ГМО

DOM zname

ДОМ потсетува дека на наша иницијатива се сторнираше Правилникот за сточна храна и се премина на ревидирање на Законот за ГМО, а општина Могила донесе одлука за прогласување на ГМО слободна општина, со што стана шеста ГМО слободна општина во Република Македонија.

Повеќе...

ДОМ ја предаде хуманитарната помош за Србија и Босна и Херцеговина

DOM zname

Делегација на ДОМ предеводена од претседателката Лилјана Поповска и претседателката на Форумот на жени на ДОМ Маја Морачанин, денеска во Црвениот крст на Р. Македонија ја предаде хуманитарната помош за настраданите подрачја од поплави во Р. Србија и Р. Босна и Херцеговина.

Донацијата што ја собраа членовите и симпатизерите на ДОМ се состои од околу 2 тона вода, млеко, храна, средства за хигиена и облека.

ДОМ со хуманитарна помош за поплавените подрачјa

DOM zname

На денешниот Централен Одбор на ДОМ беше донесен заклучок :

ДОМ да организира  хуманитарна помош за настраданите области од поплави  во Р.Србија, Р. Босна и Херцеговина и Р. Хрватска.

Повеќе...

ДОМ со поддршка за кампањата против ракот на дојката

DOM zname

Претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска и претседателката на Форумот на жени на ДОМ, Маја Морачанин денеска ја поддржаа кампањата за борба против рак на дојка „Напред розово 2014 - чекори против ракот на дојка“.

Повеќе...

Изјава на Поповска при врачување на уверенијата за пратеници

07.05.2014

На денешното врачување на уверенијата за пратеници во Државната изборна комисија (ДИК), претседателката на Демократската обнова на Македонија Лилјана Поповска пред присутните пратеници им се заблагодари на членовите на ДИК што изборите протекоа во мирна и демократска атмосфера во која граѓаните ја искажаа својата волја. Изрази надеж дека во парламентот ќе бидат присутни сите пратеници за кои граѓаните гласале бидејќи од нив тоа и се очекува.

Повеќе...

ДОМ положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев

DOM zname

По повод 111 годишнината од смртта на македонскиот револуционер, Гоце Делчев,  партиска делегација на ДОМ, Тони Ристов- портпарол, Маја Морачанин – претседателка на Форумот на жени на ДОМ и Симона Саределиќ – претседателка на МОДОМ, оддаде почит и  положи свежо цвеќе на неговиот гроб во црквата „Св.Спас“ во Скопје.

Партиската делегација  положи цвеќе и на споменикот на плоштадот „Македонија“.

Оценка на ДОМ за атмосферата на изборниот процес

27.04.2014

ДОМ оценува дека изборите поминаа во мирна и демократска атмосфера. Ова го кажуваме врз база на информациите што ги добивме од терен и од медиумите, посебно преку изјавите на набљудувачите. Вакви избори и требаат на Македонија, во европски манир и мирна атмосфера.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета