Соопштенија

Новогодишна Честитка од ДОМ2014

DOM zname

ДОМ повикува сите да си пружиме раце, да се доближиме едни до други, па сите газиме исто тло и дишеме ист воздух! 
Да се почитуваме повеќе, да го почитуваме умот и знаењето! 
Среќна Нова Година 2015 година за сите граѓани на Македонија, добро здравје, среќа и бериќет!

Резолуција за забрана на користење, одгледување, производство и трговија со генетски модифицирани организми (ГМО) на територијата на Република Македонија

39

Предложено од делегатите на Третиот Конгрес на Демократската обнова на Македонија (ДОМ), одржан на 21 декември 2014 година, во Скопје 

Повеќе...

Резолуција за активирање и зајакнување на положбата на младите во Република Македонија

28

Предложено од делегатите од МОДОМ на Третиот Конгрес на Демократската обнова на Македонија (ДОМ), одржан на 21 декември 2014 година, во Скопје

Повеќе...

Лилјана Поповска: Говор на третиот конгрес на ДОМ (21.12.2014)

40

Почитувани гости, драги колеги и пријатели, дами и господа,

Добредојдовте на третиот конгрес на ДОМ! Гледајќи ги гостите на овој собир, луѓе од различни партии, етничка и верска припадност, луѓе од невладини организации, од академската заедница, независни граѓани, гледајќи ги членовите на ДОМ - толку различни, изразити индивидуалисти, гледајќи Ве сите Вас, мислам дека имам право да кажам: Зеленото обединува! Тоа е и мотото на овој конгрес и Ви благодарам што дојдовте, за да поразговараме за еколошките теми и да станеме трајни сојузници, зашто за нашиот живот се работи!

Повеќе...

ЗЕЛЕНОТО ОБЕДИНУВА! Порача ДОМ од третиот конгрес

3kongres

Зеленото обединува е мотото под кое денеска беше одржан Третиот конгрес на ДОМ. Со ова ДОМ порача дека и покрај силните поделби во земјата по секаква основа, и покрај крајната атомизација на општеството, треба да се обединиме и да станеме трајни сојузници решавајќи ги суштинските еколошки проблеми, зашто за нашиот живот и здравје се работи! 

Повеќе...

Покана за Третиот конгрес на ДОМ2014

37

Почитувани,

Чест ни е да Ве поканиме на Третиот конгрес на Демократска обнова на Македонија - ДОМ кој ќе се одржи на 21 декември, недела, со почеток во 12.00 часот во Сити Хол, Скопје.

Претседател,

Лилјана Поповска 

Поповска го поддржа Законот за видот и висината на казната

Liljana--Popovska

Поповска го поддржа Законот за видот и висината на казната за да се овозможи полесен пристап до правдата и поголема доверба во судтвото. Поповска истакна дека предлагањето на овој Закон покажа јасна политичка волја да се постапи сериозно по забелешките на Европската комисија која токму овие елементи ги наведе како голем проблем. Создаден е судски систем кој работи во затворен круг по принцип „не замери се“.

Повеќе...

Поповска не го поддржа Законот за просторно и урбанистичко планирање

Liljana--Popovska

Пратеничката Лилјана Поповска од ДОМ не го поддржа Законот за просторно и урбанистичко планирање поради тоа што има повеќе лоши решенија како на пример: исклучување на јавната дебата со граѓаните при носење на ДУП-от, гласање на ДУП-от со 1/3 од советниците и обврската за прифаќање на каква и да е иницијатива за градба во една општина.

Повеќе...

Централниот одбор на ДОМ ги усвои предлозите за документи и нов состав на органите на партијата2014

DOM zname

Денешната последна седница на актуелниот состав на Централниот одбор на ДОМ беа усвоени Предлог извештајот и програмата на ДОМ, како и Предлог составите на органите кои ќе бидат поднесени на Третиот конгрес.

Повеќе...

Закажан Третиот Конгрес на ДОМ

DOM zname

На денешниот состанок на Централниот Одбор  на  ДОМ  беше донесена одлука за  свикување  на Третиот Конгрес на ДОМ кој ќе се одржи на  21.12.2014 година со 309 Делегати.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета