Соопштенија

ДОМ: Повод преминувањето на советникот во СДСМ

DOM zname

Во врска со преминувањето на советникот од ДОМ во СДСМ, ДОМ, како зелена партија, смета дека преминувањето на некој партиски член во редовите на некоја поголема партија се прави од чисто материјални побуди. ДОМ ќе продолжи одговорно и посветено да ги спроведува зелените политики.

Со почит,

Сектор за односи со јавност на ДОМ

Претседателката Поповска во посета на Грчките Зелени во Атина

Liljana Popovska

Претседателката на ДОМ Лилјана Поповска, на покана од грчката зелена партија Екологисти Зелени и европратеникот Михалис Тремопулос , денеска престојуваше во Атина. Ова е една од ретките посети на македонски политичар на Грција, но оваа посета го потврдува фактот дека зелената политика ги обединува политичарите кога станува збор за заштитата на животната средина и безбедноста  на регионот.

Повеќе...

ДОМ ја претстави својата економска програма пред членовите на УО и ССК

 
 

ssk

 

 

 

 

Економската програма на ДОМ за предвремените парламентарни избори е квалитетна и е слична и компатабилна со барањата на Сојузот на стопански комори, оцени претседателот на ССК, г-дин Златко Калеников, при што додаде: „Енергетската ефикасност е едно од најголемите барања што ние го поставуваме како ССК. Трговскиот дефицит најмногу се остварува преку енергијата, втора е нафтата, а потоа доаѓаат моторните возила. Исто така, грижата за животната средина треба да ја почувствуваат сите туристи што ќе ја посетат земјава.“

Повеќе...

Предлог Декларација за унапредување на положбата и правата на Ромите

 
 

slikasobranie

ДОМ преку претседателката и пратеничка во Собранието на Република Македонија, Лилјана Поповска, поднесе предлог декларација за унапредување на положбата и правата на Ромите. Оваа предлог декларација доаѓа како одговор на  состојбата на Ромите во поглед на нивната материјална положба и услови на живеење, но и на остварувањето на нивните права во нашата земја и во другите земји каде што живеат.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета