Соопштенија

Постои голем простор за соработка помеѓу зелените партии од Македонија и Германија

20130504 145416

Лилјана Поповска во интервју со германските зелени.

Во рамките на нејзиното учество на Деновите на евангелистичката црква во Хамбург, претседателката на ДОМ и членот на Комисијата за надворешна политика во Собранието на Република Македонија, г-ѓа Лилјана Поповска, даде интервју на штандот на зелената партија во Германија, Bündnis 90/Die Grünen. Г-ѓа Поповска го водеше разговорот сог-ѓа Сибиле Матфелт-Klot (Sybille Mattfeldt-Kloth), подпретседателката на зелената партија во државата Долна Саксонија.

Повеќе...

Изјавата на Владиката Петар го нарушува секуларниот карактер на Македонија

DOM zname

ДОМ ја смета изјавата на Владиката Петар за средновековна и неприкладна за 21-от век. Изјавата е крајно навредлива за жените, зашто ги одрекува уставно загарантираните права на еднаквост на двата пола и на избор за раѓање деца.

Повеќе...

Барањето за промена на името е пример за отсуство на солидарност меѓу соседи

lile seminar mavrovo

По покана на организаторите на Германските денови на евангелистичката црква,г-ѓа Лилјана Поповска, Претседателката на ДОМ и член на комисијата за надворешна политика на Собранието на Република Македонија, денес дискутираше на панелот со темата „Европа: Солидарност во криза.”.

Повеќе...

Поповска дел од престижниот меѓународен настан „Солидарност во кризата; Преглед на економската и финансиска криза“

lile seminar mavrovo

Од 1 до 5 мај 2013 година се одржуваат 34. Денови на Евангелистичката црква, меѓународен фестивал во Хамбург, Сојузна Република Германија, на кој учествуваат сто илјади гости. 

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета