Соопштенија

ДОМ одржа седница на Централниот одбор

DOM zname

На седницата на Централниот одбор на ДОМ која се одржа денеска (сабота), 18.01.2014 година, се донесе одлука за одржување на третиот Конгрес на партијата, а датумот на одржување на Конгресот дополнително ќе биде утврден.

Повеќе...

Дoм дели бесплатни автобуски карти 2013

DOM zname

ДОМ загрижен од загадувањето на воздухот во Скопје започнува со кампања „Јас се возам со автобус“ и во периодот на црвена зона ги повикува своите членови и симпатизери да го користат јавниот превоз.

Повеќе...

Молчењето не е злато

10.12.2013 soopstenie

На трибината што ДОМ денеска ја одржа по повод Меѓународните денови за борба против семејното насилство врз децата, а под наслов „Молчењето НЕ е злато“, беше речено дека време е гласно да се проговори на оваа тема, пред се во интерес на заштитата на децата, жртви на семејното насилство. Лилјана Поповска, претседател на ДОМ и координатор на Комисијата за еднакви можности во Собранието на РМ, истакна дека во овој период се размислува за измени на законската регулатива и дека е вистински момент да се сугерираат законски измени и дополнувања за поефикасно справување со насилството во семејтвото, особено кога негови жртви се децата.

Повеќе...

Претседателката Поповска учествува на конференција за спроведување на критериумите за родова еднаквост во Западен Балкан

lile seminar mavrovo

Претседателката на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на Република Македонија, г-ѓа Лилјана Поповска учествува на конференција за спроведување на критериумите за родова еднаквост во Западен Балкан, која се одржува на 27 и 28 ноември во Подгорица, Црна Гора, во соработка со црногорското министерство за човекови и малцински права и УНДП Црна Гора, а на покана од европратеничката од Зелените, Мараја Корнелисен.

Повеќе...

ДОМ активно се вклучи во акцијата „Ден на дрвото 2013“

DOM zname

ДОМ, како зелена партија, активно се вклучи во акцијата „Ден на дрвото“, со што на дело ги покажа своите заложби за зелена и чиста Македонија.  Членовите и симпатизерите на ДОМ ширум Македонија во повеќе организирани акции во нивните населени места го дадоа својот придонес кон зазеленување на нашата иднина.

Повеќе...

ДОМ садеше во дворот на поликлиниката „Ѓорче Петров“

 

DOM gjorce sadenje 1 24.11.2013 soopstenie

Општинската организација на ДОМ - Ѓорче Петров, денеска засади садници во дворот на поликлиниката во нивната општина во рамките на есенската акцијата на „Денот на дрвото“. На оваа акција учество зедоа, претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска, проф. Денко Скаловски и Роберт Наумовски, советници од ДОМ, како и претставници од поликлиниката. Во акцијата учествуваа и проф. Кристина Николовска, шеф на кампањата, како и други членови од акцијата „Денот на дрвото“.

Благодарница за Поповска за заложбите за Зелен Велес

29

Детскиот и младинскиот паламент на Македонија – Велес во име на децата и младите од Велес на Претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска и додели благодарница за заложбите за зачувување на животната средина и здравјето на сите нас, а посебно за заложбите за Зелен Велес.

Повеќе...

Поповска бара нота до Албанија за хемиското оружје

lile seminar mavrovo

Лилјана Поповска во име на ДОМ како зелена партија побара од Министерот за надворешни работи, Никола Поповски, да упати нота со загриженост до Албанија во врска со намерата за уништување на сириското хемиско оружје во Елбасан.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета