Соопштенија

ДОМ: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 11 ОКТОМВРИ

Zname

Дом на сите граѓани им го честита големиот државен празник 11 Октомври, денот кога во 1941 година пукна првата пушка во Прилеп и Куманово и кога на територијата на Македонија народот го отпочна организираниот отпор против окупаторот. Со тоа започна и масовното и активното учество на партизаните во Македонија во борбата против фашизмот. 

Повеќе...

ДОМ и Европските Зелени против рудниците на смртта!

ZA PRESS

 

Во рамките на активностите за заштита на човековата околина, ДОМ и Зелениот институт ја одржаа Втората меѓународна конференција посветена на рудниците, на која учествуваа и претставници од Европските зелени, како поддршка на борбата на ДОМ и на граѓанските иницијативи против отворањето на рудници во Република Македонија, кои се штетни за здравјето на населението и за животната средина.

На конференцијата со свои дискусии учествуваа: Лилјана Поповска, претседателка на ДОМ, Борислав Сандов, координатор на Балканската зелена мрежа, Мирослав Богдановски, директор на Инспекторатот за животна средина, како и граѓанските активисти за спас на Гевгелија, Богданци и Валандово, Ангел Наков, Јован Џалев и Горан Балески.

Повеќе...

ДОМ: Поддршка на референдумот против рудникот Иловица во Ново Село

DOM zname 1

ДОМ ги поддржува граѓаните на Ново Село да излезат на референдумот против рудникот за злато Иловица и да му кажат одлучно НЕ! Оваа земјоделстка општина не е место за валкани технологии кои трајно ќе ја уништат животната средина и здравјето на луѓето.

Повеќе...

ДОМ: Законот за урбано зеленило пред конечно донесување

DOM zname

ДОМ очекува Законот за урбано зеленило конечно да се донесе во Собранието, непосредно пред локалните избори. Ова е договорено со СДСМ пред парламентарните избори, заедно со пакет закони во урбанизмот и просторното планирање. Со ова ќе се сопре урбанистичкиот хаос, каде што интересите на бизнисот беа пред здравиот и квалитетен живот на граѓаните.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета