Соопштенија

ДОМ: Илинден е темелот на македонската држава

DOM zname

ДОМ им го честита Илинден на сите граѓани на Република Македонија и на сите Македонци во светот. На овој ден ги славиме двата историски Илиндена, 114 години од Крушевскиот и првата република на Балканот, но и 73 години од АСНОМ-скиот, со кој Македонија се здоби со државност.

Повеќе...

IN MEMORIAM - Насер Хот

Nasko pomala

Со голема тага и неверување ја примивме веста дека нашиот Насер Хот не е веќе меѓу нас. Македонија изгуби голем човек, со големо срце, човек кој ги сакаше сите и кого сите го сакаа. Со неговото прерано и неочекувано заминување ДОМ загуби човек кој што беше еден од столбовите и основачите на партијата. Со неговата неисцрпна енергија, креативни идеи и ведар дух Наско даде огромен придонес во градењето на партијата и во остварувањето на нејзините програмски определби, особено во туризмот. ДОМ му останува засекогаш благодарен за неговиот несебичен придонес.

Повеќе...

ДОМ: Отворањето рудници е закана за здравјето на луѓето

1

Во Дојран во недела на 23 јули ќе се одржи референдум на кој жителите на овој град треба да се изјаснат во врска со работата на рудникот Казандол. По тој повод беше одржана и трибина, организирана од страна на неколку граѓански здруженија, на која учествуваа и претседателката на ДОМ Лилјана Поповска и Ана Петровска.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета