04.07.2014

Молкот и ингорирањето на менаџерскиот тим од МАКСТИЛ јасно покажува за нивната определба да продолжат со работата и покрај поплаките од целата јавност.

ДОМ бара Инспекторатот за животна средина да изрече ПРЕСТАНОК СО РАБОТЕЊЕ НА МАКСТИЛ ВЕДНАШ! до моментот на исполнување и прилагодување на потребните еколошки норми пропишани со закон.

ДОМ во континуитет  официјално бара средба со менаџментот на Макстил – Скопје, за истите да бидат игнорирани веќе две години. Макстил и Југохром се двата  големи загадувачи што не прифаќаат еколошки дијалог и единствените што го пробија рокот за прилагодување. И покрај изречените казни од страна на Инспекторатот за животна средина, апелите на граѓаните и невладиниот сектор, Макстил продолжува со загадување профитирајки  врз здравјето на сите нас!

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета