05.07.2014

ДОМ продолжува со принципиелната поддршка на граѓанската иницијатива "Стоп на загадувањето  од Железара". Протестот на граѓаните е оправдан, бидејќи никој нема право да им го загрозува здравјето и правото на здрава животна средина.

ДОМ го повикува Инспекторатот за животна средина веднаш да прогласи престанок со работа на Макстил и Југохром, се до исполнувањето на еколошкото прилагодување на двата индустриски капацитети. Воедно потсетуваме дека решавањето на индустриското загадување е еден од договорените услови за коалициониот настап на предвремените парламентатни избори годинава. Очекуваме ова да биде исполнето во најбрз можен рок, изјави портпаролот Тони Ристов од протестот.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета