DOM zname

ДОМ потсетува дека на наша иницијатива се сторнираше Правилникот за сточна храна и се премина на ревидирање на Законот за ГМО, а општина Могила донесе одлука за прогласување на ГМО слободна општина, со што стана шеста ГМО слободна општина во Република Македонија.

ДОМ и понатаму будно ја следи наездата од ГМО за да си ја обезбедиме државата и да не дозволиме влез на ГМО. Од друга страна, Македонија има одлични услови за здрава органска храна во секој поглед и тоа треба да се искористи.

Затоа ДОМ ги повикува своите членови и сите граѓани да се придружат на утрешниот марш против ГМО и против корпорацијата Монсанто кој е организиран како граѓанска иницијатива. Маршот е закажан на плоштадот „Македонија“ во Скопје, со почеток во 13 часот.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета