07.05.2014

На денешното врачување на уверенијата за пратеници во Државната изборна комисија (ДИК), претседателката на Демократската обнова на Македонија Лилјана Поповска пред присутните пратеници им се заблагодари на членовите на ДИК што изборите протекоа во мирна и демократска атмосфера во која граѓаните ја искажаа својата волја. Изрази надеж дека во парламентот ќе бидат присутни сите пратеници за кои граѓаните гласале бидејќи од нив тоа и се очекува.

Како пратеник со 12 годишен стаж и петте мандати Лилјана Поповска укажа дека неточно се толкува Уставот и законот, односно дека мандатот не може да се врати групно одеднаш од еден политички субјект, туку индивидуално низ законската процедура.

Во продолжение додаде дека борбата за демократијата е неисцрпна и секогаш е потребно да се унапредува, а процесот ќе биде поуспешен ако се работи заедно и од позицијата и опозицијата.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета