DOM zname

Големо задоволство поради Законот за зелени индустриски зони, со што се остварува заложбата на ДОМ за зелена економија и зелени работни места. Со него се стимулираат чисти технологии, како производство на обновливи енергии, органска храна и слично.

Со овие зборови претседателката на зелената партија, ДОМ, Лилјана Поповска, го поддржа Законот на седница на Комисијата за економија.

Овој закон е извонредна шанса за нови вработувања, за развој на чисти технологии и за обезбедување средства за општините, за да не бидат повеќе оставени тоа да го прават главно преку комуналиите, па често градат и го бетонираат просторот без мерка и не водејќи сметка за реалната побарувачка на пазарот.

Со почит Сектор за односи со јавностана ДОМ

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета