lile seminar mavrovo

ДОМ во денешната честитка по повод Светскиот ден на Ромите, изразува надеж дека Ромите и натаму ќе чекорат по патот на својата еманципација во политиката, економијата, социјалната сфера, образованието, културата и дека според политичките права на Ромите, Македонија и натаму ќе биде пример за Европа и светот.

ДОМ како зелена партија, како што се вели во честитката, отсекогаш се грижела за еднакви можности на сите граѓани, без оглед на нивната етничка, верска, социјална и друга припадност.

Од ДОМ потсетуваат дека во 2010 година поднеле Декларација за унапредување на положбата на Ромите која беше усвоена од Собранието на Република Македонија. 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета