Координаторката на Интерпартиската парламентарна група за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето, Маја Морачанин, оствари средба со евроамбасадорот Н.Е. Дејвид Гир.

Moracanin Gir 1

Тој истакна дека почитувањето на човековите права и слободи, вклучително и правата на ЛГБТИ луѓето се фундаментална европска вредност.

Евроамбасадорот Гир го поздрави усвојувањето на Законот за спречување и заштита од дискриминација и формирањето на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, како и усвојувањето на Законот за спречување и заштита од насилство врз жените и семејно насилство.

Moracanin Gir 2

Пратеничката Маја Морачанин го информираше евроамбасадорот за работата на Групата во изминатиот период и за следните планирани активности.

Н.Е. Дејвид Гир упати честитки за повторното формирање и досегашната работа на ИППГ за правата на ЛГБТИ луѓето.

На средбата беше договорена понатамошна заедничка соработка со цел унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета