Младинската организација на ДОМ - МОДОМ јавно алармира за огромните трошоци кои ги имаат студентите во време на ковид криза. Во ситуација кога наставата се одвива на далечина, студентите сеуште имаат високи дополнителни трошоци и покрај редовната годишна партиципација.

6. MODOM LOGO za soopstenija na web

Младите се една од најпогодените категории од ковид кризата. Младинската невработеност се зголемува, кризниот менаџмент на Универзитетите и високобразовните установи треба да биде активиран со цел заштита на студентите.

МОДОМ повикува на разбирање од универзитетите, намалување и по можност кратење на дополнителните трошоци, консултација со студентите и студентските претставници. Солидарност пред се!

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета