Зелената партија ДОМ е длабоко разочарана од одлуката на Јавното обвинителство да не ја прифати иницијативата на Антикорупциската комисија за испитување на законитоста на работата на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети. Даваме целосна поддршка на ставот на Антикорупциската комисија за преиспитување на одлуката на Обвинителството и контрола од повисоките инстанци.

DOM ZNAME

Потсетуваме дека на почетокот на минатата година, Инспекторатот на град Скопје изврши инспекциски надзор со кој констатираше дека платформите на Матка се бесправно изградени. Антикорупциската комисија утврди дека градоначалникот на Сарај и покрај законската обврска не ги одбил барањата за легализација и со своето непостапување го оневозможил отстранувањето на дивоизградените платформи на Матка. Со тоа, тој дозволи узурпација на природното наследство во заштитеното подрачје-споменик на природата Матка, за што мора да има одговорност.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета