image_3324654.jpg

На денешната седница на Советот за евроинтеграции во дискусијата за новата методологија на ЕУ за пристапување на земјите од Западен Балкан, пратеничката Поповска од ДОМ предложи поглавјето за животната средина да се отвори заедно со поглавјата за судството и правната држава.

Како аргументи наведе дека ова е повеќегодишен процес во кој треба да се вградат знаење, искуство и финансии. Брзото отворање на животната средина ќе овозможи подобрување на здравјето на граѓаните и зачувување на природните ресурси и животната средина.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета