DOM ZNAME

Во услови на енормно аерозагадување, со концентрации на ПМ10 честички неколку пати над дозволеното ниво, предложените предупредувања и препораки од градот Скопје не се доволни. Зелената партија ДОМ бара веднаш да се спроведат следните итни мерки:

  1. Намалување за 50% на согорувачките процеси во индустриските капацитети
  2. Стопирање на сите градежни активности во градските средини
  3. Интензивни инспекциски контроли од страна на државниот и локалните инспекторати за животна средина
  4. Забрана за движење на тешки возила во градовите и ниво упатување на обиколници
  5. Забрана за движење на возила под Еуро 4 стандард во градскиот сообраќај
  6. Бесплатен градски превоз и зголемена фрекфенција на автобуси
  7. Редовно миење на улиците, собирање на сметот и одржување на јавната хигиената

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета