DOM_ZNAME.jpg

Зелената партија ДОМ ја поздравува синоќешната одлука на Владата за едностраното раскинување на Договорот за концесија за рудникот на бакар и злато во Иловица, Општина Босилово.

Ова е голема еколошка победа како резултат на чесната борба на Зелената партија ДОМ и на граѓанските активисти против отворањето на рудниците во Казандол и Иловица, во интерес на заштита на животната средина и здравјето на граѓаните. Ваквата одлука на Владата ја сметаме и како резултат на институционалната борба на ДОМ, како еден од иницијаторите за донесување на измените на законот за минерални суровини, подготвени од пратеничките, Маја Морачанин и Лилјана Поповска, со кои се забранува употребата на цијаниди и сулфурна киселина во рудници со отворен коп.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета