74466779 1432759886873606 7542772761521815552 n 3

Делегација на зелената партија ДОМ, предводена од претседателката Маја Морачанин, во која се и потпретседателите Мирослав Богдановски и Ана Петровска и претседателот на Комисијата за надворешна политика Емил Крстески, учествува на 30-тиот Совет на Европските зелени во Тампере, Финска.

Во рамките на работата на Советот, од Комитетот на Европските зелени е предложена итна Резолуција за отпочнување на пристапните преговори на ЕУ со С. Македонија и Албанија, за која ќе се расправа и ќе се гласа на утрешната сесија.

Зелените партии на Советот ќе дискутираат и за глобалните климатски промени, за позицијата и улогата на Европските зелени во глобалниот систем, како и за потребата од итна акција за справување со климатските промени.

Делегацијата на ДОМ на собирот во Тампере, ќе учествува и во гласањето за избор на новото раководство на Европската зелена партија.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета