Liljana Popvovska Brisel

Пратеничката од ДОМ, Лилјана Поповска, учествува на неделата на борба против насилство врз жените и сексуална експлоатација, во Брисел, од 14ти до 17ти октомври, организирана од Европското женско лоби.

Како претставник на Македонското женско лоби и дел од мониторинг групата за примена на Истанбулската конвенција за борба против насилство врз жените, учествуваше на дводневна конференција за креирање на програма за 2020 година.

На денешниот настан во Европскиот Парламент тема беше борбата против сексуална експлоатација и потребата од забрана на проституцијата и сексуалното насилство.

Говореа европратеници, поранешни жртви на сексуална експлоатација и активисти. Шведска, Франција и Ирска се земји во кои е забранета проституцијата во целост, по 20 години борба.  

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета