Cestit 11 Oktomvri 2019 1

По повод празникот 11 Октомври делегација на ДОМ предводена од Љупчо Јаневски, генерален секретар на ДОМ, Емил Крстевски и Наде Пешева, членови на Централниот одбор на ДОМ, положија свежо цвеќе на Алејата на великаните на Градските гробишта во Скопје.

 Cestit 11 Oktomvri 2019 2

Делегација на ДОМ во состав Маја Морачанин, претседателка на ДОМ, Ана Петровска потпретседателка на ДОМ и Александар Пандиловски, член на ДОМ Куманово, положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата во Куманово.

 

Cestit 11 Oktomvri 2019 3

Делегација на ДОМ положи свежо цвеќе на споменикот на Методија Андонов-Ченто и на Могилата на непобедените во Прилеп.