dame gruev peticija

Зелената партија ДОМ иницираше Петиција за зачувување на зеленилото на улицата Даме Груев во центарот на Скопје под мотото: Сакаме Даме Груев да биде зелена улица! Повод за Петицијата е најавата за нејзино претворање во сообраќаен булевар на потегот од Палома бјанка до Макотекст, при што би се отстраниле повеќе дрвја, би се намалила пешачката и велосипедската патека, а би се зголемил бројот на автомобили, буката и сообраќајниот метеж.

Зелената партија ДОМ ги повикува граѓаните да се приклучат на иницијативата, во интерес на заштита на животната средина и квалитетен живот.

Петицијата можете да ја потпишете на следниот линк.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета